zaterdag 24 november 2007

Bull in Brum


Birmingham – De inwoners van de tweede stad van Engeland worden ‘Brummies’ genoemd. Die naam is afgeleid van de bijnaam die de stad heeft: Brum. De stad heeft zelfs meer dan één bijnaam. Ze wordt ook wel ‘Second City’ genoemd omdat het Londen voor moet laten gaan in grootte. De stad staat ook bekend als ‘ Brummagem’ , ‘Workshop of the World’ en ‘City of a Thousand Trades’.

De stier bij een ingang van de Bull Ring.

Corien & ik bezochten de stad gisteren. Na een bezoek aan het museum – waarover ik later meer zal berichten – brachten we een bezoek aan the Bull Ring, het nieuwe grote winkelcentrum van de stad. De Bull Ring als centrum van handel dateert vanuit de middeleeuwen. Toen heette het nog marktcentrum, nu noemen we het winkelcentrum. Het opvallendste en ongetwijfeld duurste gebouw is het warenhuis Selfridges. Deze vier verdiepingen tellende winkel kostte veertig miljoen pond. Het winkelcentrum waarvan het deel uitmaakt is het grootste van Europa. Er zitten 146 winkels. De meeste daarvan hebben de grootte van een flink warenhuis als onze Bijenkorf.

De Jelly beans Bull.

Bij een van de ingangen van het winkelcentrum staat een stevig uit de kluiten gewassen standbeeld van een stier. Dit bronzen beest is het logo van het centrum. Je ziet het dier in allerlei vormen terugkomen. Op de snoepafdeling van Selfridges zagen we dat de stier in spiegelbeeld was nagemaakt van jelly beans. De Brummies hadden zelf niet zo’n oog voor dit hoogstandje van marketing. Zij waren meer geïnteresseerd in de lekkernijen zelf.

Geen opmerkingen: