maandag 19 november 2007

Kindervriend gearriveerd


Delft – Sinterklaas is weer in ons land. Afgelopen zaterdag arriveerde de goedheiligman vanuit Spanje in Nederland. Hoe de oude baas het flikt is onbekend, maar het speelde het ook dit jaar weer klaar om op duizenden plaatsen in ons land bijna simultaan aan te komen. Jonge ouders en oude grootouders met om zich heen hun nazaten waren aanwezig om de bebaarde bejaarde Spanjaard welkom te heten. Een mooie gelegenheid voor muziekkorpsen, gymnastiekverenigingen en voetbalclubs om hun leden de straat op te sturen om te assisteren bij het zingen van de sinterklaasliederen.

Sietske, Karsten en Benthe oefenen in gulheid.

Zodra de sint op de kade staat springt dan plots de lokale burgemeester naar voren om hem welkom te heten. Overmoedige gezagsdragers doen dat soms zelfs op rijm. In Helmond was er op deze zonovergoten herfstdag extra reden om in stille en bange afwachting te zijn. Het lokale sinterklaascomité gaat er daar namelijk vanuit dat de sint weer zijn intrek zal nemen in het kasteel.
De komende weken staan daar in het kasteel weer tal van festiviteiten op de sinterklaaskalender. Ik hoop dat de sint nog tijd heeft om de kinderen daar te ontvangen, want hij zal net als andere jaren ook weer naar scholen en bedrijven moeten om daar zijn verjaardagsfeestje te vieren. Gelukkig heeft de kindervriend weer voldoende Pieten bij zich om schoenen te vullen. Sietske, Karsten en Benthe hebben volop vertrouwen in de gulheid van de sint, maar verlenen ook graag wat assistentie.

Geen opmerkingen: