zaterdag 3 november 2007

Bericht uit Nicaragua


Granada – Corrie & Warrie uit Canada besteden hun vakantie tijd dit jaar op een andere manier. Ze zijn onlangs met een groep mensen van hun kerk naar Nicaragua vertrokken om daar te helpen. Hun bagage bevat dit maal dan ook wat meer dan de gebruikelijke koffers. Ze hebben veertien dozen met medicijnen bij zich voor de mensen daar. Vanuit Granada kregen we bericht dat ze inmiddels zijn gearriveerd.

Op de markt van Granada.

Warrie schrijft: “Het klimaat is fantastisch. Het was de eerste dagen nogal bewolkt en ongeveer 25-30 graden C. Als de zon schijnt word het warmer 35 C en nog hoger. De dagen zijn kort 6:00 tot 18:00 uur.”
Ze hebben inmiddels al heel wat gedaan, maar toch ook de gelegenheid om twee dagen vakantie te houden in Granada.
Warrie meldt daarover: “Granada, een van de oudste steden in Americas. Het land doet ons veel aan Nigeria denken. Heel veel van de flora is hetzelfde, ook de temperaturen in het natte seizoen zijn ongeveer hetzelfde. We zien dat ook veel vruchten hetzelfde zijn. Ook de manier waarop de mensen wonen in de stad lijkt veel op die in Nigeria. Op het platteland is het anders. Daar zijn geen ronde hutten. De mensen zijn ook erg vriendelijk en veel minder gehaast dat in Nederland of in Canada. Hier is wel veel meer ontwikkeling dan in het Nigeria dat wij achterlieten. Zelfs ver buiten de steden is elektriciteit aanwezig. Toch zien we ook hier veel armoede. Er is veel werkeloosheid en de beloning is laag voor de mensen die wel werk kunnen vinden. De helft van de bevolking moet leven van minder dan 2 euro per dag. Dat is vooral erg moeilijk voor de mensen in de stad. Op het platteland kunnen ze tenminste hun eigen voedsel verbouwen.”
Tot zo ver het bericht van Corrie en Warrie.

Geen opmerkingen: