donderdag 6 september 2007

Zon, zee en plakwerk


Delft – Als Saskia met de kinderen bij ons logeert, proberen we meestal om een dagje Scheveningen in te plannen. Dat lukt niet altijd, maar vaak wel. Van Benthe en Sietske was bekend dat het strandliefhebbers zijn, maar ook Karsten ontwikkelt nu een voorliefde voor de zee, het strand en de schelpen.

Geconcentreerd zijn Sietske en Benthe bezig om hun houten doosjes te versieren met schelpen.

Want schelpen verzamelen is op het starnd een populaire bezigheid. Je kunt er heel mooi de zandkastelen mee versieren op het strand. Aan het eind van het strandbezoek gaan de schelpen mee naar huis. In een speciaal daarvoor meegebracht emmertje nemen we na zo’n dagje de schelpenoogst mee terug naar Delft. De grote vraag is bij thuiskomst natuurlijk altijd: Wat moeten we er nu mee.


Weggooien is natuurlijk geen optie. De schelpen worden dan ook altijd meegenomen naar Brabant. Zo gebeurde het ook bij het laatste bezoek vorige maand. Saskia heeft de opbrengst van die laatste stranddag ditmaal creatief gebruikt. Ze kocht voor de kinderen houten doosjes. Die werden door Benthe en Sietske netjes beplakt met de door hen gevonden schelpen. Toen we onlangs bij hen thuis waren, toonden ze ons trots het resultaat van hun plakwerk.

Geen opmerkingen: