vrijdag 14 september 2007

Vloer is top in TOP


Delft – Tijdens de recente Open Monumentendagen brachten Corien & ik ook een bezoek aan het voormalige postkantoor aan de Hippolytusbuurt. Dit opvallende brede pand was oorspronkelijk het woonhuis van de Delftse patriciërsfamilie Van Schuijlenburch. In 1890 is het verbouwd tot postkantoor. Het kreeg toen de kenmerkende natuurstenen ingang. In 1925 en 1957 is het opnieuw verbouwd.
Op handen en voeten zoeken naar je woonhuis.

Inmiddels doet het niet langer dienst als hoofdkantoor van de post. De vooruitgang heeft er voor gezorgd dat het centrum van Delft het nu moet stellen met een kleiner postkantoor. In het pand zit sinds 2006 het Technisch Ontmoetingscentrum ‘TOP’. Er worden tegenwoordig tentoonstellingen gehouden. De tentoonstelling die Corien & ik aantroffen ging over water. De bezoekers op deze Open Monumentendag hadden echter meer oog voor de vloer van de tentoonstellingsruimte. De vloer van de hal is namelijk een hele grote luchtopname van Delft. In plaats van naar de tentoonstellingsborden te kijken, liep iedereen met gebogen hoofd naar bekende plekken in de stad te zoeken.
Onze voeten bij onze woonplek.

Iedereen zocht de Markt, het Prinsenhof, en andere bekende gebouwen in de Prinsenstad. Natuurlijk zocht men ook zijn eigen huis. Voor sommige was het flink zoeken. Men ging soms op handen en voeten over de vloer om de woonplek te ontdekken. Overal hoorde je opgewonden kreetjes als men de plek had gevonden. Ook wij vonden ons huis aan de rand van Delft. Vooral de vloer was erg top in TOP.

Geen opmerkingen: