zaterdag 8 september 2007

At second glance


Dat is ODD.Ennistymon – We waren op weg naar de watervallen van Ennistymon. Plots hield Corien de pas in en wees me op een winkeltje.
“At second glance blijft het toch ODD”, grapte ze tegen me. Inderdaad moest ook ik twee keer kijken. Toen pas zag ik dat de veelgelezen internetsite ODD ook in Ierland was doorgedrongen. Het bord zag er wat verveloos uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Er stond duidelijk ODD.
Ik begreep alleen niet waarom er sprake was van sokken in relatie tot de familiesite ODD.
Om antwoord te krijgen op deze dringende vraag, stapte ik de winkel binnen en vroeg aan de grijsaard achter de toonbank: “Wat is ODD ?”
De man keek me lang zwijgend aan.
Hij had kennelijk de indruk dat ik heb voor het lapje hield.
Uiteindelijk antwoordde hij: “Odd is differing in nature from what is ordinary, usual or expected”.
Nu was het mijn beurt om even nadenkend te zwijgen. Ik stelde mijn vraag opnieuw, maar nu wat langzamer en duidelijker gearticuleerd. Het was kennelijk een buitenlander. Ik maakte de man duidelijk dat ik de relatie tussen odd en sokken wilde weten.
Nu kwam zijn antwoord veel sneller. Zij gezicht lichtte helemaal op toen hij zei: “Being part of a pair, set or series of which the rest is lacking, that is odd”.

Els ontdekt ODD in Ierland.

Toen ik hem daarna vroeg of hij dan alleen linker sokken verkocht, lachte hij luid, knikte en wees op een grote bak met linker sokken.
Ze zijn nog heel bruikbaar om je mobiele telefoon in te verpakken”, grijnsde hij.
Ja dat is odd”, gaf ik nu toe.

Geen opmerkingen: