vrijdag 7 september 2007

Zo gaat dat


Stiphout – “Waar je mee omgaat wordt je mee besmet”, “De appel valt niet ver van de boom” of “Zo moeder, zo zoon”. Hoe je het ook noemt, het gaat allemaal op. Paardrijden is de grote hobby van Saskia en je behoeft haar zoontje Karsten daarom niet uit te leggen waar zo’n cap voor dient.
Hij gaat regelmatig met zijn moeder mee naar de manege. Terwijl zijn moeder dan op haar paard Bobby rijdt, stapt de kleine man door de manege. Hij kent de paarden en weet waar al de attributen voor zijn die hij daar ontwaard. Het is dus niet zo gek dat hij thuis eens even wilde oefenen.

Karsten rijdt op Sietske door de huiskamer.

Karsten zag de cap van mamma liggen en wist zus Sietske in de rol van het paard te krijgen. Geduldig stapte Sietske met haar broer op de rug door de kamer. Gelukkig voor haar lag het zweepje van Saskia niet in de kamer, want onze kleinzoon ging helmaal in zijn rol op. Het ging steeds sneller en het tweetal had reuze schik in het paardenspel. Zelfs de onvermijdelijke val was rede voor grote hilariteit. Meteen daarna klom hij weer op de rug van zijn ‘paardje’ en galoppeerde hij op de rug van Sietske door de kamer. Dat had hij vast ook in de manege gezien: na een val klimt de onfortuinlijke ruiter meteen weer in het zadel. Zo gaat dat in de manege.

Klik voor een foto van de rit en de duikeling en het opkrabbelen hier, hier of hier.

Geen opmerkingen: