donderdag 13 september 2007

Gestrand in Oostenrijk


De Mortel – Wij zijn weer terug van een enerverende vakantie. We wilden dit jaar eens proberen hoe leuk het is om met een camper op reis te gaan. Dus huurden we er een.

Uitzicht op de Rijn.

Het rijden – voorzover hij reed – ging goed en het kamperen ging ook prima. We hebben op twee plaatsen langs de Rijn gekampeerd, in Konigswinter en Koblenz. In de laatste plaats zaten we op enkele tientallen meters van de rivier, op de oever. We genoten daar van een prachtig uitzicht over het water en natuurlijk op de talrijke schepen die voorbij voeren. Het weer was helaas niet zo geweldig, maar het was toch meestal droog.

Onze gehuurde camper.

Onze dochter Marloes zat met haar vriend op een camping in Aschau in Oostenrijk. Vandaar belde zij ons en vroeg of wij zin hadden om daar naar toe te komen. Dat hebben we gedaan en dat hebben we geweten ook. Om te beginnen was het weer daar veel slechter, veel regen en op 1200 meter hoogte lag zelfs sneeuw. Dat was nog niet het ergste. Op de eerste dag dat we in Aschau waren – we hadden gepland om twee dagen te blijven – wilde Piet even wegrijden met de camper om de vuilwatertank te legen. Mooi niet dus. De auto wilde met geen mogelijkheid starten.

 op 1200 meter hoogte lag zelfs sneeuw

Piet probeerde van alles, maar het wilde domweg niet lukken. Om een lang verhaal kort te maken, na verschillende telefoontjes naar de verhuurder, de ANWB, de OMTC en ook nog verschillende ritjes naar een garage, werd de camper na een bezoek van een monteur weggesleept naar die garage. Daar werd vastgesteld dat er iets met de computer kapot was. Er moesten nieuwe onderdelen in. Helaas konden die nieuwe onderdelen pas na een dag of vier a vijf op de plaats van bestemming zijn. Wij konden daar niet op wachten. Onze vakantie was voorbij en we moesten weer naar huis. Al onze spullen uit de camper moesten we in een vervangende auto laden.

De camper wordt weggesleept naar de garage.

Daar zijn we op een donderdagavond mee naar huis gereden. We kwamen de volgende vrijdagmorgen weer aan in De Mortel. We hadden nog het geluk bij een ongeluk dat Marloes ter plaatse was. Zij kon zodoende bij de gestrande caravan blijven.
Al met al een vervelend einde van onze vakantie.

Een bijdrage van Marie-Louise

Geen opmerkingen: