woensdag 19 september 2007

The world of James Herriot


Thirsk – Ze noemen het hier de North Country, een combinatie van woeste kusten, fascinerende routes, prachtige buitenhuizen en adembenemende kathedralen. Dinsdag brachten wij een bezoek aan het gedeelte dat bekend staat als Herriot Country met als belangrijkste plaats daarin het marktstadje Thirsk. In die plaats was Alf Wight vijftig jaar veearts.

Frans bij de voordeur van veearts Alf Wight alias James Herriot. FOTO:CORIEN

Het is de plaats waar hij de verhalen en romans schreef met veearts James Herriot in de hoofdrol. In zijn boeken heet de plaats Darrowby, maar alles is gebaseerd op zijn eigen leven als veearts in Thirsk. Het huis waarin hij woonde en werkte is nu ingericht als museum. Alles is daarin teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

In de behandelkamer van James Herriot.FOTO:CORIEN

Achter het huis zijn bovendien de decors, inclusief de auto van James Herriot, uit de gelijknamige tv-serie te zien. Ook draait er een documentaire waarin acteur Christopher Timothy – James Herriot in de tv-serie – vertelt hoe het de schrijver Alf Wight is vergaan. De man die een eenvoudig leven leidde als veearts. Zeven dagen in de week beschikbaar was voor de boeren en hun vee werd in de herfst van zijn leven wereldberoemd.

Groepsfoto bij de auto vanJames Herriot.

Wij beleefden veel plezier aan ons bezoek aan Thirsk en het James Herriot Centrum.

Geen opmerkingen: