zondag 15 april 2007

Opgesloten na brand


Brand ineen afvalberg met magnesium.Helmond – Zojuist stuurde Saskia een MMS met deze foto. Hij is genomen in het ziekenhuis in Helmond. Ze is daar samen met Bob omdat Karsten moest worden geholpen op de EHBO. De kleine man was gevallen en had een snee in zijn kin opgelopen. Die is in het ziekenhuis vakkundig geplakt. Tot zover is alles dus weer ok.

Saskia & Bob mochten echter niet meer naar huis. Bij een metaalverwerkingsbedrijf aan de Korte Beemd woedt een grote brand in een afvalberg. In het afval zit ook magnesium. De politie heeft daarom een waarschuwing doen uitgaan, want de stoffen die bij de brand vrijkomen kunnen schade aan ogen en longen veroorzaken. Iedereen moet ramen en deuren stuiten en binnen blijven. De brandweer is bezig met blussen en verwacht daar nog enige uren mee bezig te zijn.

Bob maakte deze foto van Saskia en Karsten in de kantine van het Helmondse ziekenhuis.

Ik hoop niet dat dat betekent dat Karsten nog enkele uren met zijn ouders zit opgesloten in het ziekenhuis. “Op de gangen zie je nu alleen BHV’ers. Die zorgen er voor dat je in de kantine blijft. Verder zijn de gangen leeg”, vertelde Saskia me via de telefoon.
Overigens moeten de mensen niet alleen binnen blijven in Helmond. Ook in Stiphout, Mariahout en Lieshout gaan de sirenes af en wordt de mensen aangeraden binnen te blijven.

Laatste Nieuws
Om kwart voor twaalf mochten Saskia, Bob en Karsten het ziekenhuis verlaten en weer van de zon genieten. Klik voor een radioverslag hier.

Geen opmerkingen: