woensdag 4 april 2007

Omfietsen naar de wijnmarkt


Delft – De wijnmarkt van Albert Heijn levert meestal wel een omfietswijn op. En dat is met Pasen voor de deur mooi meegenomen. Je weet het nog wel. Een omfietswijn is volgens mijn criteria niet meer dan drie euro en is zo lekker dat een fietstochtje met lege fietstassen zeer de moeite waard is. Ik hanteer daarbij de normen van Nicolaas Kleij. De wijnmarkt van Albert Heijn (aanbieding nog geldig tot 9 april) heeft dit keer weer heel wat lekkers te bieden. Maar helaas de flessen zijn allemaal ruim boven de drie eurogrens.

Fiets om voor Concha Y Toro, Frontera, carmenère / cabertnet sauvignon 2005.

Eentje ontspringt er echter de dans. Normaal staat hij voor 3,69 euro in de rekken van AH, maar met het oog op Pasen is de wijn deze week slechts 2,99 euro. Het gaat om rode wijn uit Chili: Concha Y Toro, Frontera 2005. In Chili staan in tegenstelling tot Frankrijk (waar ze door de druifluis zijn verslagen) nog heel erg veel ongeënte druivenstokken. Of dat anders smaakt, zou ik niet weten. Want naast de door de Chileen gebruikte ongeënte stokken spelen nog meer dingen een rol in de smaak. Ook het klimaat, de bodem en de productiemethoden zijn anders in het Zuid-Amerikaanse land. Door de bank genomen zijn Chileense wijnen zacht en vol rijp zoet fruit. Chileense wijn stelt me zelden teleur. Ik geniet van de elegante, frisse wijnen, die elk jaar wat complexer worden. Het gaat nu dus om Concha Y Toro, Frontera, carmenère / cabertnet sauvignon 2005. Daarmee wordt het vast een vrolijk Pasen.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

1 opmerking:

Anoniem zei

Waarom zijn er geen omfietswijnen voor dit jaar met Pasen? Is alles dan duurder geworden?

groetjes

Hein.