maandag 16 april 2007

Henk loopt warm voor goed doel


Londen – De marathon van Rotterdam is gisteren door de organisatie vroegtijdig beëindigd vanwege de hitte. Een uitzonderlijk situatie voor de tijd van het jaar. Ik hoop dat de marathon van Londen op zondag 22 april een beter lot zal treffen. Neef Henk, die met zijn gezin in Londen woont, loopt op zondag in de Britse hoofdstad voor het eerst van zijn leven een marathon. Hitte kan hij dus niet gebruiken. Henk wil wel warm lopen, maar dan voor een goed doel.

Henk loopt voor de kijker rechts naast een collega runner.

Hij zamelt, samen met anderen, geld in voor de Cardio Myopathy Association (CMA). Cardiomyopathie is een hartziekte waarbij het hart abnormaal vergroot of verdikt is. Daardoor pompt de hartspier minder goed bloed rond. De aandoening begint meestal in de wand van de hartkamers en kan zich van daaruit naar de boezems uitbreiden. Dit kan weer leiden tot hartfalen. Cardiomyopathie is de belangrijkste oorzaak van plotseling overlijden van met name jongeren onder de 35 jaar. De CMA wil dat meer onderzoek naar deze ziekte mogelijk wordt en ondersteunt tevens patiënten en hun familie.
De marathon is slechts één van de manieren waarop Henk en zijn medelopers geld ophalen voor dit goede doel. Zij hebben zich tot doel gesteld om £ 1500 ophalen. Inmiddels hebben zij daarvan al £ 969 binnen. Ze gaan dus goed. Henk legt het op hun eigen site nog eens uit. Ook wij kunnen natuurlijk doneren. Dat kan via internet. Klik daarvoor hier. Elke donatie, groot of klein, is van harte welkom.

Geen opmerkingen: