maandag 23 april 2007

Klussen in de Ardennen


Poulseur – In de herfst van 2006 kochten Ad & Els samen met Adrie & Monique in de Belgische Ardennen een geheel gerestaureerde 16de eeuwse watermolen. Dit voorjaar is het huis door hen omgetoverd tot een comfortabel vakantieverblijf dat onderdak biedt aan tien volwassenen. Het vakantiehuis heet Le Moulin de Poulseur en ligt zoals de naam al doet vermoeden aan de rand van het rustieke dorpje Poulseur.

Le Moulin de Poulseur.

Dit landelijke plaatsje ligt in een gastvrije streek slechts 25 kilometer ten zuiden van Luik. Ondanks dat het slechts drie uur rijden is van de randstad, doet het allemaal heel buitenlands aan. Dat komt natuurlijk door de Franse taal, maar ook door de vele toeristische attracties van de streek. Kort na de aankoop riepen Corien & ik tegen de vier enthousiaste eigenaars: “Als je hulp nodig hebt, laat het maar horen. We komen wel klussen”. Afgelopen weekend werden we aan onze belofte gehouden. De vier ‘Brabantse Belgen’ hadden al veel gedaan, maar hier en daar moesten nog klussen gebeuren waarbij enige hulp de moeite waard was.

In de pauze koffie op een van de terrassen van Le Moulin de Poulseur.

Le Moulin de Poulseur ligt helemaal verborgen vanaf de weg en bij aankomst valt direct de prachtig gelegen tuin rond het huis op. Een smal beekje kabbelt door de tuin naar de rivier de Ourthe. Er zijn royale speelweiden en enkele terrassen met geriefelijk tuinmeubilair. Er is bovendien een prieel met zowel binnen als buiten een barbecue. Daar kom je een zomers weekend wel door. Tussen de klussen door maakten wij ook kennis met de omgeving. Ons vielen meteen de mogelijkheden voor sportieve activiteiten op. Er zijn heel veel wandelpaden door dit prachtige landschap en honderden kilometers fietspad voor toertochten op de rustige en pittoreske wegen. De meer avontuurlijk aangelegde vakantieganger kan op de mountainbike door ruige stukken natuur en voor motorrijders zijn er prachtige toertochten met veel avontuurlijke bochten.

Er is veel ruimte in de tuin van Le Moulin de Poulseur.

Wij hadden daar allemaal natuurlijk geen tijd voor, want er moest geklust worden. Maar de Ardennen zijn het hele jaar door de moeite waard. We komen dus nog wel eens terug om heerlijk te ontspannen bij de open haard van Le Moulin de Poulseur.


NellieEen reactie van Nellie: ” Ik hoorde van E&A&M&A dat jij zo hard gewerkt hebt. Grasmaaien enzo. Daar zou ik nou wel eens een foto van willen zien.”


Naam pinheadEen reactie van Frans: ” Ik moet je teleurstellen Nellie. Ik heb daar geen foto van. Het klopt wel. Ik heb een hele middag achter de motormaaier gelopen en een middag doorgebracht met snoeien in het perceel bos. Je kunt op deze foto's wel zien hoe fraai het gras er nu bij ligt.”

1 opmerking:

Anoniem zei

Hartelijk Gefeliciteerd met jullie prachtige vakantiehuis.
Ik zou graag op de open dag komen maar zoals jullie weten zijn wij ook nog steeds druk bezig met ons huis verbouwen, ik zal proberen om Jan zover te krijgen dat hij een dagje vrijaf neemt.
Groetjes,
Will Uitterlinden