dinsdag 17 april 2007

De kunst van het waarnemen


Haarlem – Dit jaar viel het museumweekend in een schitterend weekend met zomerse temperaturen. Je zou verwachten dat het weer eigenlijk te mooi was voor museumbezoek. Het was meer weer voor een barbecue. Toch is deze tijd van het jaar juist aan te bevelen voor het Haarlemse Frans Hals museum. In het voorjaar is dit museum op zijn mooist, wisten ook Marjan & Joop.

Marjan bewondert de prachtige boeketten.

De zalen zijn versierd met schitterende bloemboeketten en in de historische binnentuin bloeien bijzondere tulpen en keizerskronen. Ze kozen dan ook het museumweekend uit voor een bezoek aan dit mooie museum in Haarlem. Daar zagen ze dat de kunst werd opgeluisterd door schitterende bloemboeketten.

Prachtig boeket in het Frans Hals museum.

Het thema van het 26ste museumweekend was ‘De Kunst van het Waarnemen’. Op de foto’s die Joop stuurde, is te zien dat er veel viel waar te nemen. De beide kunstliefhebbers genoten van de prachtige boeketten die door vrijwilligers waren vervaardigd. Natuurlijk is in elk museum is veel waar te nemen. Elk voorwerp, of het nu een schilderij of een beeld is, vertelt een verhaal. De boeketten voegden er in het Frans Hals museum nog een eigen verhaal aan toe.

Geen opmerkingen: