maandag 16 oktober 2006

Met twee vingers in de neus


Delft – Nadat papa & mama met Dieuwertje en Emma waren vertrokken, vertrokken ook oma & opa en Nienke. Op de fiets gingen we de stad in. Er is veel te doen en beleven op zondag in Delft.
Nienke als toerist.

“Wat doen al die mensen in groepjes op straat?”,vroeg Nienke.
“Dat zijn toeristen. Die komen Delft bekijken”, legde oma haar kleindochter uit.
“Goed idee. Dat gaan wij ook”, vond Nienke.
bloemen zijn van hout.

We begonnen op de Markt. Daar was een braderie met zowaar ook een draaimolen. Na een rondje op het paard gingen we verder. Nienke zag de Japanners poseren bij de grote klomp van een souvenirwinkel.
“Dat is een grote maat”, vond onze kleindochter. Ze wilde zelf ook wel eens proberen of de klomp paste.
 Nienke en oma herkenden de bibliotheek heel duidelijk.

Toen ze al de houten tulpen zag, schoot ze spontaan in de lach. Dat vond ze wel heel apart. Ze verzamelde meteen een bos voor haar oma. Na de foto hebben de houten tulpen toch maar weer terug in hun vakje gezet. We kwamen met z’n drieën tot de conclusie dat we meer van echte bloemen houden.
Met twee vingers in de neus.

Op weg naar de fietsenstalling kwamen we langs het kunstwerk van de Nicaraguaanse kunstenaar Julio Moreno. De muurschildering van de kunstenaar uit Estelí in de passage van het Jongenshuis was inmiddels helemaal klaar. We hebben het kunstwerk op ons gemak bewonderd. Nienke en oma herkenden de bibliotheek heel duidelijk. Nienke stond precies onder de geschilderde neus van een meisje. "Ik zal haar eens even in de neus peuteren", stelde ze voor. Ze vond het kostelijk. Wij trouwens ook. We hadden een leuk middagje in de Delftse binnenstad doorgebracht.

Geen opmerkingen: