woensdag 25 oktober 2006

Iets onverwachts leuks


Helmond – Soms wordt er iets onverwachts ‘leuks’ in je schoot geworpen. Verrassing: Ik heb een prijs gewonnen bij een heuse ‘live’ koeienquiz. Deze was gehouden tijdens de beroemde jaarlijkse vlooienmarkt in mei in ons prachtige dorpje Stiphout. Dit jaar werd het thema “een koe voor een pastoor” gehanteerd (de jaarlijkse Stiphoutse vlooienmarkt sponsort namelijk een missionaris, een ex-Stiphoutenaar in een arm Afrikaans land).

We gingen met nagenoeg het hele gezin naar de plaatselijke boer.

Afgelopen zaterdag 21 oktober togen we met nagenoeg het hele gezin naar de plaatselijke boer. De organisatie had een mooi programma opgezet. De ontvangst begon uiteraard met het nodige lekkers voor groot en klein, waarna boer Willie ons rondleidde over zijn boerderij. Uiteraard kregen de kalfjes heel veel aandacht en ook het wandelen in de wei tussen de koeien had héél wat voor onze kleinzoons Roan en Swen.

Roan en Swen tussen de koeien.

Óók kleindochter Marlynn, hoe jong dan ook, was van de partij. Ook zij genoot op haar manier heerlijk van de uitleg over het ‘melken’, de boerderijgeuren en wat er bij komt kijken om de juiste voeders bij de juiste koe te krijgen. Wisten jullie dat een koe per jaar gemiddeld 6000 liter melk geeft? Dat is gemiddeld 20 liter per dag!!! Kun je nagaan wat een koe per dag moet eten en drinken!!

Roan en Swen met opa Ad en mama op weg naar de huifkar.

Daarna de huifkartocht in de schitterende omgeving van kasteel Croy. De wortels voor het paard die Marlotte had meegenomen, waren helaas niet nodig. Een stoere tractor trok de kar door de velden. Zo zie je Stiphout weer eens van een heel andere kant!

Marlotte kon haar wortels in de zak houden. Marlynn geniet ook van het ritje

Na een uurtje genieten waren we weer terug en kregen we ook nog een prijsuitreiking! Een leuke set van 4 echte Croybiertjes met bijbehorend glas en een heuse waterset bleken mijn deel te zijn. Heerlijk en prachtig. Daarna konden we moe maar voldaan weer huiswaarts keren om de middag gezellig af te sluiten met een heerlijke gezamelijke warme maaltijd.

Een bijdrage van Els

Geen opmerkingen: