donderdag 21 september 2006

Omfietsen met de auto


Delft – Er is weer goed nieuws voor de vrienden van de omfietswijn. Hoewel in dit geval is het wellicht beter om de auto toch maar te pakken. Dat deed ik tenminste, want deze wijn sla je met dozen tegelijk in. Zo goedkoop zal het dit jaar niet meer worden, denk ik. Deze week heeft C1000 de Jean Balmont wijnen in de aanbieding. Een doos van zes flessen voor €10. Normaal is deze wijn al niet duur, maar het betekent toch een korting van €7,34 op een doos. Er is sauvignon blanc, chardonnay, cabernet frank rosé, cabernet sauvignon en merlot. Daar tussen zit er eentje die in de categorie omfietswijn thuis hoort.

tekst hier.

Dat is de rosé. Vin de pay du jardin de la France staat er op de fles. Die tuin van Frankrijk is natuurlijk het gebied van de Loire. Cabernet franc is de lekkerste druif van de bovenste helft van Frankrijk. Van echt lekkere rodewijndruiven kun je dus ook echt lekkere rosé maken. Prima pittige rosé vol rood fruit. En nu zo goed als gratis. Je hoeft er geen kurkentrekker bij te kopen, want Jean Balmont heeft hem heel voorkomend voorzien van schroefdop.
Hoe zit het met die andere Jean Balmont wijnen? Wel ze geven absoluut waar voor hun geld. Geen omfietswijn, want daar zijn iets te braaf voor, maar zeker een aanrader vol heerlijk fruit. En zeg nu zelf waar koop je zo’n flesje kwaliteit voor deze prijs?

Geen opmerkingen: