zaterdag 16 september 2006

No Place like a home


Lincoln – Wanneer Corien & ik in Engeland zijn, proberen we ook altijd een toneelstuk te zien. Dat lukt niet altijd, maar deze keer hadden we weer geluk. In Theatre Royal in Lincoln werd deze week het stuk “There’s no place like a home” gespeeld. Er waren zelfs nog twee plaatsjes beschibaar op de eerste rij van het balkon. Het zat dus allemaal mee deze keer, want het theater betreft.

Corien voor het theater.

Het stuk handelt over een tehuis waar gepensioneerde acteurs, zangers en andere performers genieten van hun welverdiende rust. Het huis “The Stollberg Hall Retirement Home for Theatrical Performers” wordt echter bedreigd met sluiting en het is onduidelijk wat er met het grote huis en de bewoners zal gebeuren. De voormalige acteurs en actrices zitten echter niet bij de pakken neer, maar bedenken een plan om aan geld te komen om hun huis te redden.

Helemaal rechts herkennen jullie wellicht Gorden Kaye.

Ze kidnappen een beroemde en vooral rijke Engelsman en vragen aan diens echtgenote een flink bedrag als losgeld. Het leidt tot allerlei verwikkelingen, maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht. We hebben beiden erg gelachen en hadden een heerlijke avond.
Een van de rollen werd gespeeld door Gorden Kaye, die jullie allemaal nog wel herinneren als Rene uit de succesvolle BBC-comedy ‘Allo Allo’. Ook Sue Hodge deed vanavond mee. Jullie kennen haar vast nog wel als de serveerster Mimi Labonq uit diezelfde serie. Ook Dora Bryan zal jullie misschien wel bekend voorkomen. Voor de mensen die nog weten wat Coronation Street is, zal de naam van Ken Morley wellicht ook nog wel bekend zijn. Wij herkenden heel veel van de acteurs van de televisie en de film.

Geen opmerkingen: