vrijdag 1 september 2006

Het was niet niks


Helmond – Onze vriendin Astrid (de vrouw van ex-Edah-directeur Hans) werd onlangs 50 jaar. Zij vond dit dermate leuk dat zij ter ere daarvan een echt themafeest had georganiseerd in de Steenoven (voormalige Brikketterie) in Stiphout voor een hele grote groep gasten. Als thema koos zij: Asterix en Obelix. “Het is niet verplicht”, zei ze, “maar het zou fijn zijn als jullie in deze stijl het feest bezoeken”. Het bleek voor de vele gasten een goede inspiratiebron. Uiteraard waren er de nodige Ceasar's en Cleopatra's. Maar we zagen ook de nodige Romeinse soldaten (nog mét helm) en voorzien van pleisters. Verder ontdekten we de nodige panoramix'en, Asterix’en etc. Er scharrelde zelfs een heuse Idefix tussen de gasten. Iedereen was zeer creatief. Het feest was afgelopen zaterdag dan ook zeerzeker geslaagd! Veel eten, veel drinken en heel veel gezelligheid met gasten van zeer uiteenlopend pluimage. Zelf was Astrid uitgedost als Obelix.

Astrid als Obelix en Hans als Asterix ontmoeten Sarah.

Astrid is inmiddels een paar jaar lid van de wat wij (binnen Kolok) 'het College van (grijze) wijze mannen' noemen. Zie het maar als een soort 'commissarissenclub’ zoals je dat bij harmonie- en fanfaregezelschappen ook tegenkomt. Zelf ben ik ook lid van dit college. Doel van dit college is om onder andere te zorgen voor de 'derde geldstroom' (sponsoring dus, in gewoon Nederlands). Dat we nogal actief zijn, is afgelopen jaar wel gebleken uit de behoorlijke sponsorinkomsten en toegezegde garanties voor de komende drie jaar. Het feit dat Kolok afgelopen jaar landelijke gezien weer zeer succesvol is geweest, blijkt wel uit de verdiende titels 'Beste popkoor van Nederland' en winnaar van het landelijk concours 'lichte muziek, grote gemengde koren'. Voor wat hoort wat natuurlijk. Los van het feit dat Astrid (Obelix dus) het binnen het college uitstekend naar de zin heeft, – het volledige college was namelijk uitgenodigd om het feest van haar 50ste verjaardag mee te maken - vindt ze Kolok van dermate niveau dat het koor werd uitgenodigd om rond tien uur een concert van zo’n ruim veertig minuten te verzorgen tijdens het verkleedfeest in de Steenoven.

Ad als NietNix en Els als heerlijk Gallisch vrouwspersoon.

Els en ik zijn uiteraard ook verkleed naar het feest geweest. Els als heerlijk vrouwspersoon herkenbaar uit de diverse strips van Asterix & Obelix. Voor mij was het wat lastiger, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor een alter ego: de nog onbekende broer van de bard Assurancetourix, namelijk 'NetNix' (later op de avond eigenlijk automatisch omgedoopt tot 'NietNix'). Mijn uiterlijk was voor het feest voorzien van de haarkleur en snor van een echte Gallier. Ik droeg een cape, mooie blauwe sloffen en een zeer strakke broek. Wie weet komt deze figuur in een komend stripalbum alsnog aan bod!
Natuurlijk kon ook ik niet zingen, maar ik was wel voorzien van een niet bespeelbaar trompetje zonder ventielen. Overigens speelde later een van de gasten – een trompettist van het Helmonds Muziek Corps, een echte dus - alsnog een schitterende serenade op mijn instrumentje. Zoals jullie zien hadden Els & ik het uitstekend naar ons zin.

Een bijdrage van Ad

1 opmerking:

Anoniem zei

ciao sono paul visitail mio sito internet come io ho visitato il tuo! pescheria!ti ringrazio anticipatamente.pescheria