zaterdag 19 oktober 2002

Nienke gaat naar de peuterspeelzaal.


Klik op de foto van de trotse peuter en zie haar samen met haar zusje in bad.Eindhoven – Mamma Saskia meldt het laatste nieuws uit het leven van Nienke en Dieuwertje. Nienke is gek op haar zusje en helpt overal bij: in bad doen, zeker als ze zelf ook mee in bad kan. [Klik maar eens op de foto van de trotse peuter en zie haar samen met haar zusje in bad] Maar ook met verschonen. Dat doet Saskia vaak beneden. Nienke weet precies waar de luiers liggen en dat er ook een doos met natte doekjes meegebracht moet worden. O wee als Mamma een keer zelf de luier voor Dieuwertje pakt, dan is het huis te klein! "Nienke moet de luier pakken!"
Wat zij ook geweldig interessant vindt, is dat 'nieuwe' meubelstuk: de box. Nienke speelt er graag in. Dus als Dieuwertje er niet in ligt (of in de hangmat hangt) is de grote zus er als de kippen bij. Ze speelt er met het speelgoed, waar Dieuwertje zelf nog geen oog voor heeft. Als mamma vraagt of ze een puzzel wil maken in de box, kijkt ze haar aan alsof ze een oneerbaar voorstel doet. Puzzelen doe je kennelijk buiten de box, net als boeken uit de boekenmand lezen.
Maar het grootste nieuws is wel, dat Nienke vanaf maandag 28 oktober naar de peuterspeelzaal mag. Moeder en dochter gingen al geregeld samen 'oefenen' op de speelinloop. Nu mag ze echt: op maandagochtend en woensdagmiddag. En reken maar dat Nienke dat leuk vindt (nu in ieder geval nog wel!). Van de juf op de speelinloop kreeg ze donderdag een kroon, omdat moeder en dochter voor het laatst samen erbij waren en omdat ze nu naar de peuterspeelzaal gaat. Hoera!
Geen opmerkingen: