woensdag 30 oktober 2002

Kolok zoekt nieuwe dirigent


Het koor poseert op de brug in het Helmondse centrum. Kun je Ad ontdekken?Helmond – Het Popkoor Kolok uit Helmond, waar Ad achter de vleugel de leider van de begeleidende combo is, zit zonder dirigent. Na vijftien jaar voor het koor te hebben gestaan, vertrok Don Henken. Het blijkt nu niet zo eenvoudig te zijn om een nieuwe dirigent aan te trekken. Dat zou wel eens met het niveau van Kolok te maken kunnen hebben. Beter kan haast niet. Een nieuwe dirigent heeft de moeilijke taak om het huidige niveau vast te houden.

Ad begeleid Kolok, samen met zijn zeskoppige combo, al sinds de oprichting in 1981. Hij was een van de medeoprichters van het koor. Kolok telt ongeveer 45 leden. Het amateurkoor verzorgt avondvullende shows en treedt op in diverse Brabantse theaters. Het koor won bovendien prestigieuze landelijke prijzen. Een dergelijk koor leiden moet dus voor een elke topdirigent een geweldige uitdaging zijn. Er is volgens Ad ook contact geweest met enkele topdirigenten in ons land, maar om hen moverende redenen wilden ze het Helmondse koor niet leiden. Ook advertenties in vakbladen en op internet leverden nog niet de juiste kandidaat op.
Intussen nemen bij de wekelijkse repetities enkele koorleden de rol van dirigent op zich. Een ongewenste situatie waar snel een eind aan moet komen. Kolok heeft een vakman/vrouw nodig die op het conservatorium koordirectie gestudeerd heeft. Of anders desnoods een dirigent zonder diploma maar met tenminste zeer ruime ervaring. De geplande optredens in december en april gaan overigens gewoon door. Met of zonder nieuwe dirigent.

Geen opmerkingen: