zaterdag 5 oktober 2002

Benthe één jaar


Klik op het bord van Pukkendam en zie Benthe spelen tussen de andere pukken.Helmond – Vandaag wordt Benthe 1 jaar. Is zij dan nog een puk of is zij nu een peuter? Ik weet het niet. Ik weet niet eens wat een puk is. Moet het eigenlijk niet ukkepuk zijn? Bij Pukkendam – het kinderdagverblijf waar ons kleindochter regelmatig een ochtend doorbrengt – weten ze het wellicht wel. Als er één puk over de dam is dan volgen er meer, moeten ze daar indertijd gedacht hebben. Het klinkt in ieder geval beter dan Peuterdam. Je moet zo’n naam ook niet te gek laten klinken. Dan is het hek van de pukkendam.
Corien & ik brachten Benthe kort geleden naar Pukkendam. Twee vriendelijke jufs ontvingen de kleine meid daar. Benthe stortte zich onmiddellijk op het speelgoed. Pukken spelen nog niet echt samen. In het beste geval tolereren ze elkaar. Maar op de Pukkendam ging het er heel gemoedelijk aan toe. Benthe keek niet op of om toen we haar daar tussen het speelgoed achterlieten.
Vandaag werd ze dus één jaar. We vierden dat feest samen met haar en haar ouders in Helmond. Ook de andere opa & oma waren natuurlijk van de partij.

Geen opmerkingen: