vrijdag 4 oktober 2002


Het Oog van Leiden


Klik op de foto van Corien en geniet ook even van het uitzicht dat zij had daarboven in het Reuzenrad.Leiden – Het was heel gezellig gisteren in Leiden. Slechts het weer zat niet helemaal mee. Zo nu en dan begon het wat te miezeren, maar dat mocht de pret niet drukken. Corien & ik begonnen met een bezoek aan de theaterspektakels in de Breestraat. Rijen dik stonden de mensen rondom de artiesten. Er was zelf een vleugel naar de straat gesleept voor een act van twee heren.
Voordat de ‘Grote Optocht’ begon, gingen we eerst naar de traditionele kermis rondom Schuttersveld en Nieuwe Beestenmarkt. De mensen wurmden zich in dikke drommen langs de grachten en door de straten.
Wij maakten een rit in het reuzenrad. Boven in dit vijftig meter hoge “Oog van Leiden” hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Na deze spectaculaire kermisattractie kuierden we via de feestmarkt weer naar de Breestraat om de ‘Grote Optocht’ te bekijken. Het thema was dit jaar muziek. Een Rockgroep, een Jazzcombo, een fanfare, een klassieke strijkorkest, een bigband, allerlei koren en nog veel meer muzikale ensembles trokken aan ons voorbij.