zondag 9 oktober 2011

Heel erg vers

Torremolinos – Wie over de Costa del Sol begint, zal het in eerste instantie hebben over de zon die hier altijd schijnt. Maar de bezoekers zullen het ook zeker hebben over al de vormen van sport die je hier kunt beoefenen. De populairste sport is op dit moment golf. De Costa del Sol wordt nu al de Costa del Golf genoemd. Tientallen hotels hebben hier hun eigen golfbaan. En allemaal met 18 holes. Corien is erg enthousiast over de vele (jaar)markten en festivals en ik geniet van de zeer gevarieerde en smaakvolle gastronomie. Andalusië is eeuwenlang een smeltkroes van culturen geweest en dat heeft duidelijk invloed gehad op de keuken. Je kunt hier iets vinden voor ieders smaak. Er zijn luxueuze restaurants langs de boulevard, maar ook gezellige strandpaviljoens.
De kuststreek van Andalusië rond Malaga is vooral bekend om zijn geweldige verse vis die op heel speciale wijze wordt gebakken, gegrild of gemarineerd. Ik ben dol – zoals je op de foto ziet - op pescaito frito, verse ansjovis, mul, inktvis, mosselen en sardines. Dat alles natuurlijk vergezeld door een royaal glas met een van de regionale wijnsoorten. Vooral mensen die van wat zoetere wijn houden komen in Malaga ruimschoots aan hun trekken.
Zoals velen van jullie weten zijn wijn en vis niet zo besteed aan mijn echtgenote. Betekent dat nu dat er voor Corien in de keuken van Andalusië niets te halen valt? Het antwoord op die vraag is een ruimhartig neen. Er zijn tal van tapasgerechten waarin geen vis zit, maar nog beter voor haar, er zijn veel verschillende taartsoorten. De vitrines staan vol met zoete regionale lekkernijen waarvan alleen de naam al genoegen is. ‘Mantecados’, ‘alfajores’ en ‘batatillas en miel’ zijn heerlijk op een terras in de zon. Maar het hoeft niet allemaal zo calorierijk te zijn. Corien is dol op granaatappels en waar kun je die nu verser eten dan hier aan de Costa del Sol. Want dat is het sleutelwoord. Of het nu over vis of over fruit gaat, het is alles heel erg vers.

4 opmerkingen:

Sassefras zei

Wat een rawasie op dat boes! Vanalles wat en dan gefrituurd, hahaha!
Heeft ma een soort appeltaartje?
X
Saskia

webbeheerder zei

Ik kan je verzekeren dat het heel lekker is. Het is inderdaad allerlei gefrituurde vis door elkaar. Corien had Tortilla de patatas en een tapas met vlees.

Anoniem zei

So Héé...! Dat is lekker. Volgende keer ga ik mee. Nellie

Martien zei

Dat ziet er allemaal goed uit. Ik hoop dat je de weegschaal thuis gelaten hebt want anders is het niet leuk meer.