zaterdag 1 oktober 2011

Vissenvoer

Torremolinos – In het centrum van Torremolinos kom je al gauw op het Plaza de la Unión Europa uit. Het is een lang gerekt plein met in het midden het standbeeld van Zeus als een witte stier. Om het beeld heen staan banken gegroepeerd waarop het wapen van de aangesloten Europese landen is aangebracht. We hebben even op Nederland gezeten. Langs het plein vind je winkels en veel restaurants met terrassen. Wij gebruikten er gisteren onze lunch. Ik at iets met vis en mijn echtgenote had iets gezonds besteld met veel sla, tomaten en kaas. We hadden een plekje in de schaduw uitgezocht, want het was midden op de dag 36 graden. Terwijl ik een hapje van mijn maaltijd nam, kwam Corien plotseling overeind en riep met enthousiasme : “Fish foot”. Omdat ik vissen niet zo gauw met voeten in verband bracht, dacht ik dat ze riep : “Fish food”. Ook dat begreep ik niet want ze heeft het niet zo op voedsel waarin vis is verwerkt. Toen ik in de richting keek van haar enthousiast wijzende vinger zag ik was ze bedoelde. Ze wees op een winkel waarop met grote letters stond vermeld Fish Foot Spa.
“Dat ga ik doen”, ging ze opgewonden verder. “Dat wil ik al een tijdje. Dit is mijn kans”. Dus wandelden we na de lunch naar de Fish Food Spa. Langs beide zijden van de zaak staan bankjes met daarvoor een aquarium. In de glazen bakken zwemmen kleine visjes. Ik vroeg de juffrouw van de zaak of de kleine zwemmertjes afhankelijk waren van het aantal klanten voor hun voedsel. Dat bleek niet zo. Ze gaf haar kleine pedicures ook nog vissenvoer. Nadat Corien haar voeten had gewassen, mocht ze die in een aquarium dompelen. Dat was is nodig om crème en zeep van de voeten te verwijderen. Dat lusten de visjes niet. Op een klein wondje deed ze een pleister, want met wondjes gaan de visjes niet zachtzinnig om. Terwijl Corien genoot van haar bijzondere pedicurebehandeling maakte ik wat foto’s en babbelde wat met andere klanten. Niet alleen vrouwen of mannen lieten hun voeten in de bakken met vissen zakken. Corien was na afloop erg tevreden en ik ook want de foto’s zijn wel leuk. Klik hier voor een filmpje.

1 opmerking:

Nella zei

'Niet alleen vrouwen of mannen lieten hun voeten in de bakken met vissen zakken', schrijf je, Frans. Wie of wat dan nog meer? Kinderen? De koning van Spanje? Ezels? Fotograferende echtgenoten? Ik ben heel benieuwd.
Veel plezier daar!