woensdag 26 oktober 2011

Even diep ademhalen

Cochem – De ontbijten zijn hier in Cochem erg gezellig. Met zijn dertienen zitten we aan de tafel en genieten van verse broodjes en van elkaars gezelschap. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen. Ook gisteren begonnen we zo de dag, maar er was deze keer nog meer sfeer aan de ontbijttafel. Kleinzoon Karsten werd die dag zes jaar. Hij had naar de dag uitgekeken. Hij vond het geweldig om door zoveel mensen aan de ontbijttafel te worden toegezongen. Na het zingen, kwamen de cadeaus.
Elke keer weer glunderde hij van oor tot oor als cadeau uit de verpakking kwam.
Een tafelvoetbalspel, een voetbalshirtje van Barcelona net zoals zijn grote voetbalheld Messi draagt, allerlei doosjes met lego en Playmobil. Ook het cadeau waar hij al maanden over bezig is, was erbij: Safari van Playmobil. Hij had er al correspondentie over gevoerd met Sinterklaas, maar kon tot zijn grote vreugde nu al de doos in ontvangst nemen zonder dat de Spaanse kindervriend in actie behoefde te komen.
Een kinderverjaardag kent behalve cadeaus nog een hoogtepuntje. Dat is het uitblazen van de kaarsjes op de verjaardagstaart. Dat mocht ook op vakantie natuurlijk niet ontbreken. Zijn moeder had uit Nederland een kaarsje in de vorm van een zes meegenomen. Samen met zijn ouders had de jarige zelf het gebak uitgekozen. Aangemoedigd door de aanwezige nichten en neef kweet Karsten zich prima van deze taak. Even diep ademhalen en weg was de vlam.

1 opmerking:

kimmetje zei

Altijd leuk een verjaardags feestje met taart tijdens een vakantie.ziet er gezellig uit!