zondag 12 september 2010

You guys

Bedford – Gisteren bezochten we Cambridge in de wetenschap dat er altijd wel iets te beleven valt in de oude universiteitsstad. We parkeerden aan de achterkant van het King’s College. Een Amerikaanse filmploeg was juist bezig om alles op te zetten voor een shot van de ‘backs’. De presentator van de documentaire die men hier opnam voor HBO zag mij een foto van het college maken en riep meteen: “Shall I take a picture of you guys”. Dat wilden de ‘guys’ wel. En terwijl hij de ene na de andere foto maakte, riep hij steeds: “Oh beautiful. This will make you very happy”. Nadat we de foto’s hadden bekeken en hem hadden verzekerd dat we nu inderdaad ‘very happy’ waren, vervolgden we onze weg.
Na enige omzwervingen belandden we op de ‘Annual celebration of Stourbridge Fair’. Een evenement dat kennelijk elk jaar wordt georganiseerd door de ‘Friends of the Leper Chapel’. De Leper Chapel is een middeleeuwse kapel die vandaag als achtergrond diende voor de fair. Een al tamelijk bejaarde dame ontving ons bij de ingang. Ze vermoedde kennelijk enige aarzeling bij ons want ze zei: “Come and see how the fair looked in the Middle Ages, when it was one of the largest of its kind in the country” .
Ze duwde ons een folder van Cambridge Past, Present & Future in handen en vervolgde met “Join us. Whether Cambridge changes for the better is up to you”. Ik legde uit dat wij uit Delft kwamen en dat we het al druk genoeg hebben om alle veranderingen in onze eigen stad te volgen. “Delft, like al cities, is changing all the time. What is different now is the rate and scale of this change. But I see in Delft that is does not threatens the historic character and quality of life in our city. I wish you the same success with the future development of Cambridge”, liet ik haar weten. Daarna kon ik niet meer stuk.
We slenterden daarna op ons gemak over de middeleeuwse jaarmarkt. Er was van alles te koop. Honing en andere ‘bijenproducten’, kaas, home made pies en sandwiches en allerlei groenten en vruchten. Op borden werd in de kapel de geschiedenis van de kapel en de Stourbridge jaarmarkt uit de doeken gedaan. Er waren natuurlijk ook vertegenwoordigers van de universiteit. Alle deelnemers waren in middeleeuwse klederdracht. Dat gaf wel een extra cachet aan het geheel. Er werd ook gedanst. De Capriol Society for Early Dance nam dat voor haar rekening. Ze dansten op muziek die werd gespeeld op instrumenten uit die periode. Het was een mooie gelegenheid om mooie plaatjes te maken. Dat deden we dan ook maar.

Geen opmerkingen: