maandag 20 september 2010

Samen 120 jaar

Helmond – Zaterdagavond vierden Monique & Adrie het feit dat ze samen 120 jaar zijn. Samen met broers, zussen en vrienden vierden zij dit heugelijke feit in ‘Zeezicht’. Het werd een gezellige avond waarop heel wat mensen elkaar weer na een groot aantal jaren tegenkwamen. Het was opvallend dat niemand zei: “Wat ben je oud geworden“. Iedereen riep: “Wat zie jij er nog goed uit”. Het was namelijk een hele positieve avond.
FOTO PIETER JAN. Adrie & Monique
‘Zeezicht’ wordt op dit moment verbouwd, maar daarvan was in de grote zaal waarin we bij elkaar waren niets te merken. Het was er reuze gezellig. Zestig jaar is natuurlijk een mooi getal om vast te leggen. Er werden dan ook heel wat foto’s gemaakt van dit historische moment voor Monique & Adrie. In een zaak als Zeezicht is het goed om je te realiseren dat je leeftijd is als een goede whisky. Hoe ouder hoe beter. Ik zei het al, het was een positieve avond. Ouder worden heeft dan ook heel wat voordelen. Je merkt dat als je omkijkt er steeds meer is te zien. Timo, die natuurlijk ook op het feestje van oma & opa was, is het beste bewijs dat er steeds weer ankertjes worden geslagen in je tijdslijn om op terug te kijken en aanvast te houden.
Timo op de arm van opa Adrie
Het beste bewijs dat er veel kan gebeuren in zestig jaar vind je in België. En dan doel ik niet op hun gezamenlijke vakantiewoning Le Moulin de Poulseur in de Ardennen. Nee ik doel op een ander feit uit de geschiedenis van de Belgen. In 1950 het jaar van hun geboorte werd de Belgische Prins Boudewijn tot koning gekroond van het land der Belgen. Tijdens de eedaflegging riep de communistenleider Lahaut: “Vive la république”.
Dat had hij beter niet kunnen doen, want een week later werd hij vermoord. 100.000 medestanders van de linkse politicus kwamen naar zijn begrafenis. Nu 60 jaar later is de rust in het land der Belgen nog niet teruggekeerd. Dat hebben Monique & Adrie stukken beter gedaan. Na zestig jaar zijn zij nog steeds in rustig vaarwater.

Geen opmerkingen: