zondag 19 september 2010

Saskia in actie

Veldhoven - Ze bestaan nog. De klaarovers die er voor zorgen dat de kinderen veilig naar school komen. In Stiphout zie ik ze bij de voetgangersoversteekplaats in de dorpsstraat. Ook in de Dorpsstraat in Veldhoven is er elke dag een moeder die als klaarover er voor zorgt dat er veilig kan worden overgestoken. Er is een hele brigade van moeders en (een enkele vader) opgeleid om deze belangrijke verkeerstaak uit te voeren.
Dankzij al die vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen laten moeders hun kroost met een gerust hart naar school gaan. Ook Saskia draagt haar steentje als vrijwilliger bij aan de verkeersveiligheid van de kinderen. Ze is niet alleen klaarover. Ze is ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de hele brigade van klaarovers.
Zij zorgt er voor dat er elke dag een opgeleide moeder deze taak uitvoert. Nadat Corien & ik samen met Abel donderdag Nienke, Dieuwertje en Emma uit school hadden gehaald, liepen we even langs de verkeerspost aan de Dorpsstraat waar Saskia die dag zelf dienst had. We moesten niet aan de overkant zijn, maar staken toch maar over. Zo zagen we Saskia in actie.

Geen opmerkingen: