vrijdag 3 september 2010

Ontmoetingsplek in gebruik genomen

Delft – Wethouder Raimond de Prez (PvdA) was de eerste die vanmiddag plaats nam op het bankje van de kunstzinnige ontmoetingsplek in de Delftse wijk Buitenhof. Hij nam daar plaats naast een oudere buurtbewoonster. Met die handeling stelde hij het kunstzinnige bankje in gebruik.

Daarbij vertelde hij de luisterende mensen: “De kwaliteit van het leven stijgt als mensen elkaar blijven ontmoeten. Ook als je ouder wordt. Dit mooie bankje is daar een prima plek voor.” Onder belangstellig van buurtbewoners en genodigden werd het bankje daarna door iedereen onder het genot van een hapje en een drankje in gebruik genomen. Het kunstwerk annex bankje kwam op deze plek op initiatief van OuderenProof Buitenhof. Ouderen en jongeren uit de wijk Buitenhof hebben onder de stimulerende leiding van kunstenaar Chris Dagradi gewerkt aan het opvallende kunstwerk. Het is een symbolische poort geworden naar Buitenhof. Het kunstwerk in het plantsoen naast de sterflats aan de Buitenhofdreef, voor apotheek Buitenhof in de Rossinistraat is gefinancierd door de gemeente Delft.

Toch spraken enkele aanwezigen toch ook wel hun bezorgdheid uit over de keus van de plek voor het kunstwerk. Het bankje ligt nogal uit het zicht en heeft daardoor ook de potentie in zich om een hangplek te worden. Dat zou vooral in de late uren voor overlast kunnen gaan zorgen.

1 opmerking:

Anton zei

Een rustig plekje uit het zicht ...
Bedankt voor de tip