donderdag 1 juli 2010

Delft heeft mooiste plein volgens IBA


Delft – De International Blog Acadamy (IBA) heeft leden over de hele wereld. Deze mensen zijn allemaal op uitnodiging lid geworden. Je kunt je niet aanmelden bij de IBA, je kunt slechts worden gevraagd. Het is dan ook een nog al exclusief gezelschap van deskundigen. Het lidmaatschap wordt als een eer en een erkenning in de wereld van kunst en cultuur gezien. De jaarlijkse bijeenkomst is besloten en vindt plaats in een hotel in Geneve. Dit jaar was de vergadering in mei. De blogs van de leden hebben allemaal een nationaal karakter. Ze gaan voornamelijk over architectuur en literatuur. In 2009 stelde de IBA haar leden de vraag welk plein het mooiste van hun land is. Hieruit werd door een jury van deskundigen een longlist en later een shortlist samengesteld. Er moest worden gekeken naar architectonische en cultuur historische aspecten, maar ook zaken als netheid en veiligheid telden mee in de beoordeling van de kwaliteit van het plein.


Uiteindelijk kwam uit dit wereldwijde onderzoek een top drie van mooiste pleinen ter wereld. In Geneve werd in mei de uitkomst bekend gemaakt. Op de derde plaats eindigde het Piazza del Campo in het Italiaanse Siena, op de tweede plaats staat het Rynek Glowny plein in het Poolse Krakow en op de eerste plaats staat de Markt in Delft. In het juryrapport staat dat de bezoeker van de Markt in Delft het magische gevoel krijgt dat alleen ontstaat als je een historische plek betreedt. De Markt heeft volgens de jury niet alleen twee prachtige gebouwen ( De Nieuwe Kerk en het Stadhuis), maar geeft je ook het gevoel dat je in de voetstappen staat van mensen zoals Johannes Vermeer en Willem van Oranje. “Hier raak je niet uitgekeken en kun je uren doorbrengen”, aldus woordvoerster Ashra Bushkock namens de IBA

1 opmerking:

Anoniem zei

Helmond heeft de beste weekmarkt.


HELMOND - De Helmondse zaterdagmarkt is door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) uitgeroepen tot De Beste Markt van Nederland 2010.

Dat las ik in het E.D.
Maar dat wisten we al wel he Corien
grt Henny