dinsdag 20 juli 2010


Keramiekmarkt heeft uitdaging nodigDelft – Zaterdag bezochten we de zesde editie van Delft Ceramica. Er was ondanks het warme zomerweer voldoende belangstelling voor wat de kunstenaars te bieden hadden. De deelnemers kwamen niet alleen uit ons eigen land, maar ook dit jaar weer uit België, Duitsland en Groot-Brittannië. Er was zelfs een deelnemer uit Tsjechië.

Ik vind het heel goed dat Delft zichzelf steeds op de kaart blijft zetten als keramiekstad. Toch was ik niet zo heel tevreden over de collecties kommen, vazen en ander aardewerk die te koop werden aangeboden. Of deze kunstenaars verkopen heel weinig, of ze blijven zichzelf steeds kopiëren. Het is namelijk elk jaar wel weer veel van hetzelfde. Misschien moet de organisator van de aardewerkmarkt de deelnemers eens wat prikkelen met een opdracht. Vooral dat aardewerk op een stang voor in de tuin begint steeds meer op elkaar te lijken.

1 opmerking:

Petrus zei

Even het kaf van het koren scheiden, er stonden ook internationaal erkende keramisten waaronder ikzelf met een dicipline die nauwelijks wordt aangeboden.
Dus de kritiek is maar ten dele terecht en met dergelijke ongenuanceerde artikelen wordt het nooit wat in Delft.
Ik kom zeker terug want de echte liefhebbers zien de verschillen.

www.petrusgriepink.nl