woensdag 28 juli 2010

Gesink wint in Stiphout


Stiphout – De Tour de France begon dit jaar voor Alberto Contador in Rotterdam en eindigde in Stiphout. De door Bavaria gesponsorde profronde op de dinsdag na de Tour is immers sinds 1980 al een vaste wedstrijddag. Hij hoort op die manier onlosmakelijk bij de Ronde van Frankrijk. De Spaanse winnaar van dit jaar was de topattractie van de Ronde van Stiphout.

Contador zal zich Stiphout nog goed herinneren. In 2007, toen hij zijn eerste Ronde van Frankrijk won, reed hij hier zijn eerste criterium buiten Spanje. Vorig jaar won de Spanjaard het rondje rond de kerk in Stiphout. Zowel Pieter Jan als Saskia stuurde foto’s van het enige Nederlandse criterium dat de tourwinnaar kon strikken. De renners reden, net als bij Guido & Ilse, langs hun voordeur.

Op de foto’s is te zien dat de tourwinnaar met veel plezier naar Helmond was gekomen. Tussen het publiek in het met wielerfans volgestroomde Stiphout bevonden zich heel wat lezers van ODD.

De profronde van Stiphout is dit jaar de enige wielerronde waar de belangrijkste rijders uit de Tour aan de start kwamen. Robert Gesink won gisteravond het criterium. De renner van de Rabobank, die in de Ronde van Frankrijk als zesde eindigde, kwam alleen over de streep. Kort achter hem arriveerde de Luxemburger Andy Schleck als tweede. Hij troefde in een sprintduel Tourwinnaar Alberto Contador af.

Raborenner Gesink merkte in Stiphout dat zijn populariteit sinds zijn zesde plaats in de Tour flink is gestegen. Hij moest heel wat handtekeningen uitdelen. Dat het niet alleen om fietsen gaat tijdens de Profronde van Stiphout is op de foto’s ook goed te zien.

Het was heel gezellig langs het parkoers van de ronde. Jong en oud vermaakte zich kostelijk. Overigens niet noodzakelijkerwijs alleen met het fietsen.

3 opmerkingen:

Sassefras zei

Ik zie dat tante Nellie ook een bijdrage heeft geleverd aan het stukje. Leuk!

Neeltje Johanna zei

Nee, dat was Pieter Jan.

Sassefras zei

Oh! Hahaha...! Ook goed ;-)