zondag 18 juli 2010

Grachtenconcerten zijn aanrader

Delft – Vrijdagavond genoten Corien & ik van het tweede grachtenconcert van dit seizoen. Het trio Guus Westdorp bracht liedjes van Ramses Shaffy. Klik voor een filmpje hier.Er zijn deze zomer in totaal vijf grachtenconcerten. De reeks werd op 2 juli begonnen met de Q Big Band. Dat concert hebben we door omstandigheden gemist, maar er staat nog veel moois op het programma dat we zeker niet gaan missen.

Het derde concert op vrijdag 30 juli belooft een topper te worden. Het staat geheel in het teken van het Delft Chamber Music Festival. Op die avond speelt het Rubens Kwartet met Rick Stotijn en Liza Ferschtman. Zij brengen onder andere werken van Beethoven, Roukens en Bottesini ten gehore. En in tegenstelling tot het festival zijn de openluchtconcerten op de gracht geheel gratis. Je krijgt er zelfs nog een traktatie bij. Herman Weijers en zijn mensen van het Evenementenbureau Delft delen – net als andere jaren - bonbons van Leonidas onder het publiek uit. Vrijdagavond waren het heerlijke ijsbonbons met witte chocolade.

Op 14 augustus treedt Gregor Bak op met een aantal vocalisten en het laatste concert op 28 augustus is opnieuw een toptractie. Deze avond geen kanjers uit de klassieke wereld, maar uit de wereld van de jazz. Het sextet van pianist Amina Figarova treedt dan op. Onlangs oogstte de 44-jarige pianiste en componiste uit Azerbeidzjan nog veel succes op het North Sea Jazz festival. De nu in Rotterdam wonende pianiste treedt op over de hele wereld. Op veel beroemde festivals en in dito concertgebouwen is zij met haar sextet te vinden. Voordat Figarova naar Delft komt, treedt ze eerst nog een maand op in de VS. Ze treedt daar o.a. op tijdens het Newport Jazz festival en het San José Jazz festival. Ze treedt in de VS ook op in het Lincoln Center in New York en de Jazzalley in Seattle. Het is dan ook heel bijzonder dat in dat rijtje ook een gratis grachtenconcert in Delft is opgenomen. Een groot compliment voor het evenementenbureau van Herman Weijers. Zij zorgden dit jaar voor een geweldige line-up van de grachtenconcerten. Ik raad je aan om zeker ook te gaan luisteren. De concerten zijn geheel gratis en worden gehouden van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Geen opmerkingen: