maandag 26 juli 2010

Engelse vorstin opent Flickr account


Londen – Met ingang van vandaag laat de Engelse koninklijke familie je een blik werpen in hun persoonlijke fotoalbum. Zoals talloze gewone stervelingen voor hen al deden, heeft men nu ook op Buckingham Palace een account geopend op de fotowebsite Flickr. De lancering van de fotosite is het laatste Britse koninklijke initiatief nadat de Britse monarchie eerder al een Twitter-account begon en een Koninklijk kanaal begon op YouTube. De start van het Flickr-account valt samen met de gebruikelijke zomeropenstelling van Buckingham Palace morgen. Dit jaar is daar de tentoonstelling The Queen’s Year te zien.
Er staan nu 600 foto’s, waaronder hele zeldzame, op het koninklijk account. Zodra er nieuwe foto’s zijn van recent koninklijk optreden zullen die worden toegevoegd.
Op de foto bij dit stukje zie je King George VI en Queen Elizabeth met de prinsessen Elizabeth and Margaret. De foto werd genomen op 15 december 1936 door Marcus Adams. Zijn fotoboek is via de site van hare majesteit te bestellen. Tot begin februari is er van hem nog een fototentoonstelling te zien in Windsor Castle. Ga even kijken als je in de buurt bent.
Het Nederlandse Koninklijk Huis heeft maakt geen gebruik van Twitter of Flickr, maar heeft wel een eigen kanaal op YouTube.

Geen opmerkingen: