zaterdag 3 juli 2010

In de beste traditie

Gemert – Op de jaarlijkse familiedag worden door alle bezoekers foto’s gemaakt. Met als hoogtepunt de groepsfoto. Door de jaren heen zie je op die foto niet alleen de mensen ouder worden, maar de groep ook groter worden. Rimpels verschijnen, haren verdwijnen en nieuwe generaties vinden een plekje. Ik vond het fantastisch om op de laatste groepsfoto een enthousiast rijtje van de nieuwe generatie te zien. Daar gaan we nog veel van horen. Een andere zeer gewaardeerde traditie van de familiedag is het familieboek.


Eenmaal per jaar komt het uit de Delftse kluis om op de familiedag weer van hand tot hand te gaan. In het boek zijn door erg veel familieleden verhalen geschreven over de historie. Allemaal uit een eigen perspectief. Verhalen van kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen. Het zijn vooral de achterkleinkinderen die hier graag in grasduinen. Op de laatste familiedag in Gemert was dat niet anders. Op het terras bij Cor bladerde men er weer door heen en las de laatste bijdragen.

Bij opa Adrie op schoot keek Timo, zoon van Paul en Saskia die zelf door omstandigheden tot hun spijt verstek moesten laten gaan, ook naar de foto’s in het boek. Foto’s waarop ook hij als pasgeborene is te bewonderen. Opa vertelde er leuke verhaaltjes bij en dat kon Timo wel waarderen. Ze hadden dikke pret die twee. Volgend jaar staat – wat dat kan hij al - Timo ook op de groepsfoto. Dat alles in de beste traditie.

Geen opmerkingen: