donderdag 2 april 2009

Veldhoven – Op de laatste dag van maart gaven piano- en vioolleerlingen van de muziekschool in Veldhoven een ‘voorspeelavond’. Dat kwam prachtig uit. We waren toch in het dorp om de verjaardag van Abel te vieren. Dus togen we na de avondmaaltijd met de hele club verjaardagsgasten naar Art4U, de muziekschool van dit mooi Brabantse dorp. Ongeveer twintig leerlingen speelden alleen of met elkaar een paar stukjes.


Dieuwertje moest de spits afbijten. Zij was de eerste naam in het programmaboekje. Ze speelde samen met haar vader drie stukjes. Onze kleindochter deed het zonder mankeren. Ze heeft in het geheel geen last van zenuwen. Bedaard gaat ze achter de vleugel zitten en speelt haar stukjes. Ze kreeg een warm applaus van de aanwezigen opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, tantes en andere familieleden van de uitvoerenden.


Daarna was het de beurt aan een hele rij van piano- en vioolleerlingen. Het duurde dus wel even voordat onze oudste kleindochter Nienke aan de beurt kwam. Zij speelde het pittige ‘Russian Legend’ en daarna samen met haar vader ‘La Cubana’. Ook Nienke deed het heel goed en kreeg een warm applaus. Ik weet dat de beide meisjes altijd trouw studeren op de muziekstukjes die ze elke week weer opkrijgen van pianoleraar Matty. Het is dan ook heel leuk om nu eens in een andere ambiance dan de huiskamer te horen en te zien wat de beide kleindochters presenteren. Wij waren onder de indruk.

2 opmerkingen:

Sassefras zei

Nou nou! Dat klinkt allemaal ontzettend goed zeg! Knap gedaan meiden!!

Floris zei

Zo, dat klinkt heel professioneel! Erg knap hoor.
Maar nu verwachten we natuurlijk wel een huiskamer concert met de familiedag....