zaterdag 18 april 2009

Red de postbode

Guildford - De postbodes zijn veel in het nieuws de laatste tijd. De Europese postmarkt moet geliberaliseerd worden. Dat blijkt niet gemakkelijk. We hebben in ons land drie soorten brievenbestellers: het voormalige staatsbedrijf TNT Post, Sandd en Selekt Mail, het dochterbedrijf van Deutsche Post. De laatste twee zijn goedkoper omdat ze hun bezorgers stukloon of als freelancer betalen. Om te concurreren moet TNT nu iets doen om de loonkosten omlaag te brengen. TNT Post is ook actief in Duitsland en betaalt daar weer minder dan de Deutsche Post hier doet. Het is een ingewikkelde markt. Ook in Engeland zijn de brievenbestellers doodsbenauwd dat ze salaris moeten inleveren. TNT Post doet daar pogingen om de Royal Mail over te nemen.
 Om de honger naar postbodebenen te stillen zonder een brievenbesteller op te offeren, biedt een marktkoopman in Guildford ‘postbodebenen’ aan.

Al deze gedachten kwamen boven drijven toen Corien me op de markt in Guildford wees op een krat met ‘postbodebenen’. Kennelijk hebben de postbodes in Engeland ook een probleem met honden. De viervoeters nemen kennelijk graag een hap uit een been van een brievenbesteller. Om die honger te stillen zonder een postbode op te offeren, biedt een marktkoopman in Guildford 'postbodebenen' aan.

Geen opmerkingen: