zondag 25 januari 2009

Mijn tent is top in Delft


Delft – In de nieuwe serie van het RTL4-programma ‘Mijn tent is Top’ zal ook een horecazaak uit Delft meedoen. In het televisieprogramma strijden vier koppels in vier steden voor hun ultieme droom: een eigen horeca-onderneming. Het programma dat wordt gepresenteerd door de sigarenrokende 50-jarige Rotterdamse chef-kok Herman den Blijker is gebaseerd op het Australische ‘My Restaurant Rules’. De uiteindelijke winnaars mogen ‘hun tent schuldenvrij voort zetten’, zoals Den Blijker het zelf zegt.

Hier aan het Vestenplein 2 komt het nieuwe grand-café.

De Haagse ondernemers George Zevenbergen en Geoffrey Pijpaert gaan in een historisch pand - een pakhuis dat werd gebouwd in 1883 - aan het Vestenplein 2 starten. Voordat het een grand-café is, moet het pand flink verbouwd worden. Op de tussenvloeren na wordt zo’n beetje het hele interieur gesloopt.
Het pand dat de beide Hagenaar hebben uitgekozen ligt op een fantastische plek in de Delftse binnenstad. Schuin tegenover Theater de Veste en bioscoop Mustsee en naast bibliotheek DOK. De naam van de nieuwe horecazaak wordt ‘Moodz eten en drinken’. De zaak opent op 7 maart van dit jaar. Het is de bedoeling van de nieuwe horeca-ondernemers dat bij de inrichting tot voor kort verborgen historische elementen in het pand terugkeren.

De eerste uitzending van Mijn Tent is Top is 24 februari om 21.30 uur, op RTL4.

Geen opmerkingen: