zaterdag 31 januari 2009

De lekkerste appeltaart


Delft – De economische crisis laat zich op veel gebieden merken. Dagelijks lees je er over in de krant of wordt er op radio of tv mee geconfronteerd. Volgens het vakblad Misset Horeca is het nu ook al te merken in de eettrends. De appeltaart wordt met de dag populairder. We verlangen terug naar vroeger toen alles beter was. Althans dat denkt men bij het blad. Appeltaart is heel makkelijk te maken. Iedereen kan het. Maar wie maakt nu de lekkerste appeltaart?

Een van de taartenbaksters van Kobus & Saartje. Inderdaad zie je de fotograaf in de weerspiegeling van de winkelruit

Een steekproef onder de mensen in mijn omgeving leverde een aantal namen op. Een aantal noemde Brasserie Bruegel in Eindhoven. Er waren er ook die de appeltaart van Dudok in Rotterdam (en Den Haag) erg lekker vonden. In Den Haag zweren er ook heel wat mensen bij de appeltaart van Paagman. In Delft noemde iedereen mij meteen dat je de lekkerste appeltaart eet bij café Kobus Kuch op de Beestenmarkt.

Omdat de taarten zo populair zijn – er staat vaak een rij tot buiten de winkel – moeten de taartenbaksters flink doorwerken. .

Van deze appeltaart kun je nu ook thuis genieten. Sinds een paar maanden is er een appeltaartenwinkeltje naast Kobus Kuch geopend. De naam van de zaak is Kobus & Saartje. Dat maakt meteen de link naar het café duidelijk. De dames in het pittoreske appeltaartenbakkerijtje bakken de hele dag appeltaart zodat de koffieklanten bij Kobus Kuch kunnen genieten van altijd verse producten. Omdat de taarten zo populair zijn – er staat vaak een rij tot buiten de winkel – moeten de taartenbaksters flink doorwerken.

Geen opmerkingen: