vrijdag 16 januari 2009

Delfts Blauw in Norwich


Norwich – Norwich Castle Museum in de gelijknamige plaats in East Anglia werd 900 jaar geleden door de Normandiërs gebouwd als koninklijk paleis. In de veertiende eeuw was het in gebruik als gevangenis en nu is het kasteel een museum. De collectie bestaat uit kunstwerken en archeologische vondsten. Het heeft de belangrijkste collectie schilderijen van de Norwich School en een indrukwekkende verzameling theepotten en custard cups.

Delfts Blauwe tegels doen het heel goed in het Norwich Castle Museum.

Het museum is onlangs gerenoveerd en heringericht. De lokale kunstenares Sue Ridge kreeg toen de opdracht om de tegels en de potten in de toiletruimten te versieren. Ze maakte haar ontwerpen met behulp van de computer. Haar digitale onderwerpen zijn geïnspireerd door water, zee, boten, kastelen en theepotten.

Kunstenares Sue Ridge bij haar ontwerpen.

Ook Charles Dickens werd door haar geëerd. De beroemde Engelse schrijver werd immers door Norwich geïnspireerd voor zijn David Copperfield. Het leukst vond ik toch dat zij had gekozen voor Delfts Blauw. De Delfts Blauwe tegels doen het heel goed in het Norwich Castle Museum.

Geen opmerkingen: