zondag 18 februari 2007

Zussen onderscheiden


Stippent – De carnavalszondag begint natuurlijk zoals het hoort: met een mis.
De St. Trudokerk zat helemaal vol toen prins Adrie dun Uurste met zijn gevolg van Spurriezeiers zijn intrede deed. Na het openingswoord door pastor Jo van Kessel trad de prins naar voren om de mis te openen met gebed. Het werd een heel aparte dienst waarin zowel de ernst van het leven als de pret aan de orde kwam. Want het is zoals de pastoor zei: “Iedere dag heeft genoeg aan zichzelf.”

Prins Adrie dun Uurste spreekt een gebed uit in de kerk.

Na de dienst liepen we in optocht naar het carnavalsontbijt. Ad & Els en Corien & ik waren door de prins en prinses uitgenodigd om daar bij aan te schuiven. Het was een heerlijke maaltijd met volop lekkernijen. Daarna volgde het officiële gedeelte. In een aantal toespraken werden allerlei vrijwilligers bedankt. Zij maken het vieren van carnaval mede mogelijk. Op de tonen van de hofkapel komen ze naar voren en krijgen van prins Adrie dun Uurste een onderscheiding omgehangen. Een van hen was Paul. Hij zorgt al jaren voor licht en geluid. Hij kreeg daarvoor een speciale onderscheiding.

Prins Adrie dun uurste verleent zijn zussen een onderscheiding.

We waren zeer verrast dat ook Corien en Els naar voren werden gevraagd. Zij kregen van de prins ook een onderscheiding omgehangen. Naast alle mensen die de onderscheiding verdienen, verleent de prins ook een onderscheiding op persoonlijke titel. De zussen van de prins waren zeer verguld met hun onderscheiding. Net als hun echtgenoten.

Prins en prinses met de pas onderscheiden familieleden.

Geen opmerkingen: