maandag 5 februari 2007

Omkleden


Delft – “Kom laten we ons omkleden”, zegt mama Saskia op vrijdagmiddag tegen haar dochters Benthe en Sietske.
“Omkleden?”, reageren de kleine dames.
“Wanneer moet je je omkleden?” , vraagt Saskia aan haar dochters. De meisjes denken heel even na en dan zegt Benthe: “Als je gaat zwemmen”.
“Heel goed”, zegt Saskia, “maar wanneer moet je je nog meer omkleden”.
“Als het regent”, weet Sietske.
Opnieuw een goed antwoord. Mama is echter nog steeds niet tevreden en wil nog meer situaties waarin je je moet omkleden. De beide dametjes denken weer diep na.
“Als je naar een feestje gaat. Dan moet je je ook omkleden”, roept Benthe nu enthousiast. Ook dit is een goed antwoord.
“Als je naar een feestje gaat, kleed je je om, maar is er nog een reden om je om te kleden”, spoort Saskia haar kinderen aan.
Het is opnieuw even stil, maar dan begint Sietske helemaal te stralen. Ze weet het antwoord en is heel tevreden met de uitkomst.
“Als je gaat paardrijden”, roept ze vol enthousiasme.

Heike begeleidt Benthe en Sietske naar buiten. Sietske doet het helemaal alleen.

“Helemaal goed”, zegt Saskia, “kom laten we ons dan maar gaan omkleden”.
“Hoi, hoi we gaan paardrijden”, roepen de kleine amazones nu in koor. Met behulp van moeder trekken ze rijbroek en rijlaarzen aan. Dan rijden ze naar de manege waar hun tante Heike al op ze wacht. Ook oma Henny is van de partij. De paardjes worden opgezadeld en de beide kleine amazones rijden naar buiten. Op weg naar de buitenbak passeren de kersverse amazones Karan, het paard van tante Heike. Anders mogen ze daar zo nu en dan een rondje op maken. Vandaag hebben ze hun eerste echte les op een eigen paardje. Ze genieten er met volle teugen van. Een rondje galop maakt Benthe zelfs nog enthousiaster.

Geen opmerkingen: