zondag 18 februari 2007

Feestvarken


Stiphout – Het was gisteren de laatste dag van het jaar. Van het Chinese jaar wel te verstaan, want vandaag begon het Chinese jaar 4704, het jaar van het varken.

Op de stoep bij Ilse & Guido.

Het oude jaarsfeest viel dit keer samen met de start van het Stiphoutse carnaval. Voor ons is het echter geen jaar van het varken, maar het jaar van prins Adrie dun Uurste. Hij is dus eigenlijk het feestvarken.

Benthe liep mee als witte muis.

We stonden met familie en vrienden dit jaar voor de deur van de nieuwe woning van Ilse & Guido. Zij hadden weer voor allerlei lekkers gezorgd. Niet alleen was er volop bier, maar er zijn door Ilse ook stapels worstenbroodjes verstrekt aan de hongerige carnavallers. Nellie had er grote pan erwtensoep afgeleverd bij haar schoondochter. Voor de inwendige mens was dus goed gezorgd.

Dieuwertje bekijkt een act uit de optocht.

Ook het weer zat geweldig mee. In een heerlijk lentezonnetje trok de feestelijke stoet aan ons voorbij. Wij waren natuurlijk vooral gefocust op de bekenden in de stoet.

De muzikale familieleden.

De eerste die, verkleed als witte muis, bij ons langs kwam was Benthe. Zij liep mee in de groep van haar school. Witte muizen met blauwe en witte muizen met roze balletjes deelden beschuitjes met muisjes uit. Een welkome versnapering.

Monique is me er eentje.

De volgende groep waarin we nogal wat bekende gezichten zagen was de lokale fanfare. De zusjes Marlotte, Jolijn en Maartje toeteren daarin mee net als hun tante Nellie. Het is een vrolijk en muzikaal gezelschap.
We ontwaarden ook prinses Monique in de optocht. Niet in een prinsessenjurk, maar als een soort vrolijk eendje. Ja ze is me er eentje.

Prins Adrie dun Uurste op zijn wagen.

Voor de kleinkinderen is het gooien met snoep ook een van de grote attracties van de optocht. Gelukkig zijn ze daar in stiphout niet karig mee. Prins Adrie dun Uurste die hoop op zijn prinsenwagen voorbij trok, gooide ook royaal met snoepgoed. Na de optocht bleven we nog lang bij onze gastvrouw en gastheer. Zelfs de allerkleinste lieten zich de worstenbroodjes goed smaken.

Karsten lust ook graag een worstenbroodje.

Geen opmerkingen: