vrijdag 23 februari 2007

Gratis Ice Fishing in Barrie


 de Kempenfelt Bay is helmaal dichtgevroren.Barrie – De temperatuur in Delft doet denken aan de lente. De narcissen en krokussen in onze tuin staan al royaal in bloei. Schaatsen is van de baan. Eigenlijk kunnen we al jaren alleen nog maar schaatsen op kunstijs. Het water achter onze tuin blijft heerlijk open voor de eendjes en de reigers.
In Barrie, de Canadese woonplaats, van Corrie & Warrie is dat absoluut niet het geval. Daar vriest het nog ouderwets en is het water overal dichtgevroren. Er zijn heel wat mogelijkheden om te schaatsen. Zelfs de Kempenfelt Bay – het grote meer bij Barrie waarop je zomers zo heerlijk kun varen – is helmaal dichtgevroren. Het is daar dit weekend erg druk. Niet met schaatsers, maar met vissers. Dit weekend organiseert de Ontario Ministry of Natural Resources op dit meer het eerste Winter Family Fishing Weekend.

Wel een warme jas aantrekken.

Ter gelegenheid hiervan mogen alle inwoners van Barrie deze zaterdag en zondag zonder vergunning vissen. “Grab your fishing gear and a warm coat and fish licence-free on Saturday and Sunday”, zegt de organisator van het ministerie in de lokale krant. Je begrijpt dat het niet om gewoon vissen gaat, maar om ijsvissen. In de winter staat het meer vol met hutten. Vanuit die onderkomens gaan de vissers er op uit. Je kunt de heerlijke verwarmde hutten per weekend huren. Ik ben niet zo’n visser. Ik ben slechts een visliefhebber en dat is heel wat anders. Maar als ik in Barrie was dit weekend, ging ik zeker even kijken. Het levert vast hele mooie plaatjes op.

Geen opmerkingen: