maandag 10 februari 2003


Vandalen vernielen hek


Sydney – Ik heb slecht nieuws voor Floris. Vandalen hebben het witte hek in Coogee vernield. Floris had ons verteld dat toegewijde katholieken in drommen naar het hek kwamen kijken, omdat zij meenden een projectie van de heilige maagd Maria er in te zien.

Gemeentewerkers zetten weer een nieuw hek neer, in de hoop dat ook de heilige maagd Maria terugkeert.

De burgemeester van het gebied daar, Dominic Sullivan, zei vandaag dat gemeentewerkers het hekwerk weer zullen herstellen. Hij kon alleen geen garantie geven dat het beeld van de heilige maagd ook weer zou terugkeren.
”Het nieuwe hek komt vrij nauwkeurig op dezelfde plek, maar ik kan geen wonderen garanderen. Ik weet echt niet of de maagd terugkeert. Ik zou het heel opmerkelijk vinden als de maagd Maria opnieuw zou verschijnen”, meende burgemeester Sullivan.
De nu teleurgestelde gelovigen waren er van overtuigd dat het hekwerk op de rots nabij het strand van Coogee de in een doek gehulde gestalte van de maagd Maria toonde.
Men veronderstelde dat zij verscheen om de Australiërs te troosten en gerust te stellen over de komst van een mogelijke oorlog tussen de Verenigde Staten en Irak.