maandag 17 februari 2003


Jennifer is verloofd


Alles verandert, behalve het stadhuis zelf.Haarlem - Op 28 mei geeft Jennifer Hoes in de trouwzaal van het Haarlemse stadhuis het jawoord. Maar een gewoon huwelijk wordt het niet. De 29-jarige kunstenares schuift dan de ring om haar eigen vinger, want er is geen partner. Jennifer trouwt met zichzelf.

”Het is geen publiciteitsstunt of grap”, zegt Jennifer Op de dag dat ze afstudeert en 30 jaar wordt, stapt zij met zichzelf in het huwelijksbootje. Het wordt een officiële trouwerij met bruidsjurk, receptie en trouwboekjes. Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, cultuurwethouder Ruud Grondel, voltrekt de huwelijksplechtigheid.
Hoes wil vieren dat zij van zichzelf houdt. ”Het was lang onrustig in mijn hoofd. De emotie en het zakelijke hebben elkaar vaak bestreden, maar dat is nu over. Een huwelijk met mezelf is een bevestiging dat deze periode is afgesloten”, aldus de met zichzelf verloofde Haarlemse.
De dag begint met koffie in de tentoonstellingshal van de kunstenares. Dan volgt een tocht naar het stadhuis waar Grondel de verbintenis tijdens een officiële plechtigheid zal bezegelen. Enig verschil met een normaal huwelijk is dat het huwelijk niet wordt ingeschreven. Dat kan wettelijk niet. Na het ja-woord is er een receptie waar vrienden en familie welkom zijn.
Een partner heeft Hoes nog niet, maar een tweede huwelijk sluit ze niet uit. ”Van mezelf scheiden zal ik echter nooit”, zegt Jennifer vol vuur. “Dit is een huwelijk in voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt.”