zondag 9 februari 2003


Science Fiction


Komen ze wel of niet van een andere planeet.Den Haag – Gisteren zijn Corien & ik naar de voorpremière geweest van de nieuwe Belgische familiefilm “Science Fiction” met in de hoofdrollen Wendy van Dijk (in ons land beter bekend als Ushi) en Liesbeth Kamerling. Corien had op een of andere manier kaartjes daarvoor gekregen.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De film valt tegen.

De rolprent handelt over de tienjarige Andreas. Hij vertelt op zijn nieuwe school aan zijn klasgenootjes dat hij al over de hele wereld heeft gewoond omdat zijn ouders belangrijke wetenschappers zijn. Zijn buurmeisje Vero vindt zijn ouders heel rare mensen. Ze vraagt aan Andreas wat ze exact doen en voor wie ze precies werken. Andreas weet het niet echt behalve dat het iets te maken heeft met microbiologie en dat ze voor een multinational werken. Na enige speurwerk komen de twee kinderen, geholpen door nog twee vriendjes, maar tot één verklaring: de ouders van Andreas zijn buitenaardse wezens.
Ik kwam er in het donker van Pathé niet uit of Science Fiction nu wel een echte familiefilm is. De beelden zijn wel fraai, maar de film zelf is nogal kil. Bovendien vond ik de oplossing van het mysterie nogal aan de dunne kant.