vrijdag 1 november 2002


Music-free pubs and all-day food


Frans leest in het eigen blad van Wetherspoons.Leamington Spa – Op reis in Engeland gebruiken we onze lunch graag in een pub. We kiezen de pub daarvoor met zorg uit. Het eten moet er goed zijn net als het bier. We hebben dan ook inmiddels in verschillende steden een vaste lokaliteit. Maar kom je in een stad waar je niet op de hoogte bent met de lokale pubs, dan doe je er goed aan om doodgewoon een Wetherspoon-pub te nemen. Dan zit je altijd goed.
In december 1979 opende de 24-jarige Britse rechtenstudent Tim Martin een pub in noord Londen. Hij was ontevreden over het aantal goede pubs in zijn omgeving en besloot de zaak te kopen waar hij wel graag een pintje dronk. Zijn pubstijl werd snel heel populair. Hij noemde zijn zaak Wetherspoons. Hij bood de klanten een grote keus uit tapbier zonder te moeten luisteren naar eindeloos doorraggende muziek. Er zijn nu meer dan 435 Wetherspoon-pubs in Engeland. Een andere kwaliteit van de pubs zijn de goede maaltijden en de grote niet-rokengedeelten.

In de eerste jaren van Wetherspoon zagen we alleen pubs in noord Londen. Maar toen de keten groeide kwamen er ook pubs in andere gedeelten van het land.
Tim Martin is trots op zijn resultaten en zegt daar over ”In the past 20 years Wetherspoon has grown from a single pub to a national company. 'However our commitment to comfortable, music-free pubs offering excellent beer, all-day food and first-class service has remained consistent, regardless of the size of the company.”
Wetherspoon.Corien & ik komen er ook graag. Het eten is er uitstekend, het bier is zelfs zeer goed en je kunt heerlijk in een hoekje wat lezen en babbelen. De ambiance heeft dan ook meer iets van een ouderwetse Engelse studeerkamer, dan van een café. Deze foto werd gemaakt in The Benjamin Satchwell op the Parade in Royal Leamington Spa. Veel mensen gebruiken in het buitenland het excuus dat de koffie zo goed is om naar MacDonalds te gaan. Wij gaan naar de pubs van Wetherspoon omdat het eten zo goed is. Het excellente bier is slechts een bonus.