vrijdag 22 november 2002


Dutch diva conquers Europe


De bladen hebben in 2025 veel geld over voor deze fotoLonden – Nog helemaal onder de indruk van het prachtige theaterspektakel loopt Dieuwertje met haar drie vriendinnen een pub in het Londense Westend binnen. De vier jonge vrouwen bestellen een cappuccino en leunen nagenietend achterover in de leren stoeltjes. Ze zijn speciaal naar de Britse hoofdstad gevlogen om het concert bij te wonen van ‘Dutch Denise’ of zoals ze door haar fans liefkozend wordt genoemd ‘DD'. Dieuwertje haalt de dvd uit haar tasje die ze zojuist uit de foyer van het theater heeft meegenomen. Met grote chocoladeletters staat er op DD in concert. Daaronder staat een foto van Denise die handtekeningen uitdeelt. Het onderschrift luidt Dutch diva Denise conquers Europe. Dieuwertje neemt een slokje van haar koffie en zegt terwijl ze op de foto wijst:”Ik heb nog bij Denise op schoot gezeten". Haar vriendinnen roepen in koor:”Je meent het!
"Het was op de verjaardag van mijn opa", gaat Dieuwertje verder." Ik was nog heel klein. Denise zat op de bank. Naast haar zat haar zus Carina. Je weet wel die nu die grote modezaak en kapsalon heeft in Parijs. En je gelooft het niet, maar bij Carina zat Roan op schoot. De spits van Europees kampioen Vitesse en het Nederlands elftal. Mijn opa maakte er zelfs een foto van.” De vriendinnen lachen. Een van hen roept:”Die foto zou nu veel geld waard zijn voor de bladen".
Er komt een chauffeur de pub binnen. Hij loopt op Dieuwertje toe en zegt: ”Uw auto staat klaar mevrouw.” Dieuwertje knikt en zegt:"Prima. Dan gaan we." De vier vriendinnen lopen naar buiten. Daar heeft zich op straat voor het theatercafé inmiddels een grote menigte verzameld. Opgewonden scanderen de mensen een naam: "Dieuwertje. Dieuwertje. Dieuwertje." Filmster Dieuwertje loopt naar de hekken, waar politiemensen de menigte proberen tegen te houden. Ze schudt handen en deelt handtekeningen uit. Na een kwartiertje verlaat ze de enthousiaste menigte en voegt zich bij haar vriendinnen in de limousine. Bij de krantenkiosk op de hoek van de straat meldden de kranten de reden van haar komst naar Londen. Dieuwertje reikt gouden DVD-award uit aan Dutch Denise
Beide nichten zullen het jaar 2025 niet gauw vergeten.